Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

~Tervetuloa Kirjastoon~

Kirjastossa voit:

-kirjoittaa hahmosi tarinaa
-lukea toisten tarinoita
-kirjoittaa oman kirjan
-lukea valmiita kirjoja

 

Kuinka kirjoitan?


Tarinan kirjoittaminen:
-Tarinassa täytyy olla vähintään 50 sanaa
-Kielioppi  kuntoon; eli pilkut, pisteet ja kappalejaot kuntoon, jotta tekstiä olisi helpompi lukea (mikäli näin ei ole, huomauttelemme siitä tarinoissa ja autamme korjaamaan tulevan varalta)

- Voit käyttää minä- tai hän kertojaa tarinoissa.
-tarinoissa ei saa käyttää ylenpalttisesti rumaa kieltä, eikä haukkua muita oppilaita, ellei asia ole sovittu.

Kirjoitettuasi tarinan, saat 10-20 tupapistettä, joitakin poikkeuksia lukuunottamatta (esim. kilpailutarinat).

- Hyvän tarinan ei tarvitse olla lähes kirjan mittainen romaani, vaan sisältö ratkaisee. Siispä kuvaile ympäristöäsi, tunteitasi, muita ihmisiä. Kirjoita oppitunneista, ostoksistasi tai ystävyyssuhteiden kehityksestä. Jokaisen tarinan ei tarvitse olla huippujännittävä vaan niiden monipuolisuus onkin vain rikkaampaa lukijan kannalta. 

Esimerkkejä:

Tekstiä saa pidemmäksi lihottamalla sitä lisäämällä sanoja.

1.Nimeni lausuttiin ja menin istumaan jakkaralle. Cadma McLeon asetti Lajitteluhatun päähäni. Hattu mietti hetken ja julisti tuvakseni Puuskupuhin. 

2.Kuulin nimeni lausuttavan ja astuin eteenpäin jännittyneenä. Istuuduttuani pienelle jakkaralle, Cadma McLeon laski vanhan Lajitteluhatun ruskeille hiuksilleni. Tuntui kuluvan ikuisuus hatun miettiessä, vaikka oikeastaan siinä kului vain hetki. Lajitteluhattu kajautti kuuluvalla äänellä tupani olevan Puuskupuh. 

Minä- ja Hän-kertoja.

1. Tyttö asteli pitkin Viistokujan katuja tutkaillen koulukutsussa esiintyvää tavaralistaa. Ostettavaa olisi hurjasti, mutta onneksi hän oli saanut kaljuunoita ostoksia varten. 

2. Astelin pitkin Viistokujan katuja tutkaillen koulukutsussa esiintyvää tavaralistaani. Ostettavaa olisi hurjasti, mutta onneksi olin saanut kaljuunoita ostoksia varten. 

Kuvaile.

1. Vene lähestyi kohti HP-Pahkaa. Linna oli valtavan suuri ja sen valot näkyivät keltaisina yötä vasten. Vieressäni istuva poika näytti huonovointiselta, ehkä hän ei pitänyt veneellä matkustamisesta.

2. Itsestään liikkuva vene lähestyi hiljalleen kohti HP-Pahkaa. Tunnelma oli jännittynyt ja vain veden ääni ja kuiskaava tuuli rikkoi sen. Yötaivas oli sininen verrattuna tummaan, valtavaan linnaan, jonka kirkkaat valot valaisivat pimeyttä keltaisina. Vieressäni istuva mustahiuksinen poika oli kalpea ja vaikutti huonovointiselta. Hän ei tainnut pitää veneellä matkustamisesta. 

 

Kirjan kirjoitus:
-Samat säännöt pätevät myös kirjoihin
Kirjoitettuasi kirjan saat 10-20 tuparia.

 

TARINOIDEN/KIRJOJEN KOPIOIMINEN MUUALTA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY JA TEKSTIN TÄYTYY OLLA OMAKEKSIMÄÄSI! Kirjan tekoon saat hakea tietoa muualta. mutta et suorakopioida sitä!

MIKÄLI JOKU KOPIOI JA JÄÄ KIINNI, KAIKKI HÄNEN KIRJOITTAMANSA TARINAT JA KIRJAT, JOISSA KOPIOINTIA ON ESIINTYNYT, POISTETAAN POIKKEUKSETTA! LISÄKSI OPPILAS SAA RANGAISTUKSEN, NIIN ITSELLEEN KUIN TUVALLEENKIN!

 

 

 

Pitemmittä puheitta, kirjoittamisen iloa!

 

 

©2019 HP-Pahka 2.0 - suntuubi.com