Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

HIRNYRKIT       Tehnyt: Alice Doze

Takakansi

Tämä kirja on tarkoitettu vain aikuisille velhoille ja noidille. Tässä kirjassa upotaan syvälle pimeydenvoimiin ja opitaan tuhoamaan, tunnistamaan ja valmistamaan hirnyrkkejä. Hirnyrkit ovat kuitenkin hyvin vaarallisia ja niiden valmistuksessä kärsii sielu. Suurin osa kuolee mieluummin kuin valmistaa hirnyrkin, jonka saa kuitenkin tuhottua muutamalla tavalla.

Hirnyrkit kuuluvat vahvimpiin ja vaarallisimpiin pimeydenvoimiin. Hirnyrkki sana tarkoittaa esinetttä, johon on henkilö on kätkenyt palan sieluaan. Kun hirnyrkin on luonut, on käytännössä kuolematon. Sillä jos ruumis tuhoutuu, sielu elää vielä, mutte silloin on vähäisempi kuin aave. Hirnyrkki on täysin päinvastainen kuin ihminen tai eläin. Esimerkiksi jos ihmisen lävitse iskee miekan, niin ruumus tuhoutuu, mutta sielu elää ja on koskematon. Hirnyrkki taas on täysin riippuvainen kotelostaan, eli se tuhoutuu jos sen kuori tuhoutuu. 

Hirnyrkin voi luoda vain tappamalla. Kun sielun on jakanut, sen saa takaisin ehjäksi, mutta se on hankalaa. Täytyy tuntea hyvin vahvaa katumusta, joka voi jopa tappaa. Hirnyrkin voi tuhota vain jollain niin tuhoisalla, että se ei pysty itse korjautumaan. Sitä ei saa tuhottua repimällä tai paiskomalla, vaan se täytyy tehdä taialla korjaamattomaksi. Esimerkiksi basiliskin myrkky sen hampaissa tuhoaa hirnyrkin. Tosin basiliskista ei ole elävän havantoja Britanniassa ainakaan neljäänsataan vuoteen.

Vaikka taikasäiliö on koskematon, sen sisässä oleva sielun pala voi pujahtaa johonkuhun ja pois, jos joku menee liian lähelle säiliötä. Eikä tällä ole mitään tekemistä kosketuksen kanssa, vaan tunnetasin. Jos hirnyrkille kertoo syvimmät salaisuutensa ja kaiken muun itsestään, hirnyrki voi ottaa henkilön valtaansa. Tällöin henkilölle tulee muutaman tunnin pituisia jaksoja, jolloin sielun pala on sijahtanut hänen sisäänsä. Henkilö ei muista mitään näistä parista tunnista, ja kuin "herää" jossain muualla, missä oli ennen kuin hänestä tuli riivattu, eli valtaan otettu. 

Kun hirnyrkin on luonut, ruumiissa elävästä sielusta on tullut epävakaampi. Epävakaa siksi, että sielu on silloin pienentynyt ja revitty, kun sen on jakanut. Mitä enemmän hirnyrkkejä tekee, sitä epävakaampi sielu on. Hirnyrkkejä ei voi tahdä loputtomasti, sillä jossain vaiheessa tulee raja jolloin ruumiiseen jäänyt sielu venyy niin paljon, että se hajoaa lopullisesti. Tällöin ruumiskin tuhoutuu ja jäljelle jäävät vain hirnyrkeissä olevat sielun palat. Tällöin elää hyvin alhaista puolielämää.

©2019 HP-Pahka 2.0 - suntuubi.com