Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tehnyt: Amber Alley

TAIKAOTUSTEN TUHOLAISOPAS: Menninkäiset

(Takakansi): Onko puutarhasi täynnä inhottavia ja ilkikurisia menninkäisiä? Alatko väsähtää niiden ainaiseen karkottamiseen asunnostasi? Ei hätää! Tämän kirjan luettuasi osaat hävittää nuo ärsyttävät puutarhatuholaiset kotoasi.

LUKU 1: Mitä ovat menninkäiset?

Menninkäiset ovat yleisiä puutarhatuholaisia nimenomaan Euroopan ja Pohjois-Amerikan alueella. Pituutta niillä on noin jalan verran. Menninkäisillä on myös todella suuri pää muuhun ruumiiseen suhteutettuna, joten ne on hyvin helppo tunnistaa. Mikäli siis törmäät pihallasi pieneen otukseen, jolla on tavattoman suuri pää ja kovat/luiset jalat, olet todennäköisesti löytänyt menninkäisen. Menninkäiset eivät ole vaarallisia, eikä ole mitään syytä pelätä niitä. Seuraavasta luvusta löydät ohjeet niiden karkoittamiseen.

LUKU 2: Menninkäisten karkottaminen

Kun haluat saada menninkäiset pois pihaltasi, ensimmäinen vaihe on se, että lasket menninkäisten määrän. Mikäli niitä on useampia, kuin yksi, voit pyytää apua torjunnassa. Toinen vaihe on se, että otat menninkäisen kiinni. Ole rauhallinen ja nappaa tuholainen. Pyri olemaan käyttämättä taikuutta, sillä taikaotukset ovat herkempiä taioille (esim. tainnutustaika saatta koitua erittäin herkän menninkäisen kohtaloksi, joka ei ole tarkoitus). Kun tulet vaiheeseen kolme, ota menninkäisestä kiinni ja pyöritä sitä ilmassa. Sitten heitä se pitkälle (kauas talostasi). Voit myös viedä sen läheiseen metsään, tms. Mikäli menninkäinen on karkoitettu oikein, se ei palaa. Tosin sitkeitäkin yksilöitä on, joten saatat joutua tekemään torjunnan useaan kertaan. Nykyisten säädösten mukaan issikkaa ei saa käyttää menninkäisten tuhoamiseen, joten on suositeltavaa jättää tämä vaihtoehto harkitsematta.

©2019 HP-Pahka 2.0 - suntuubi.com