Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK


TAIKAOLENNOT

Tehnyt: Reneta Gravity


[Takakansi]: Tämä kirja on oivallinen opas esim. harjoitteluun kokeita varten, tai sitten vain ihan Taikaolennoista kiinnostuneille. Olemme luetelleet kaikki tiedossa olevat Taikaolennot, ja pientä nippelitietoa niistä.
---------------------------------------------------------------- ---
I Taikaolennot luokittain.

1.Hämähäkkieläimet: Akromantella (Acromantula) on kahdeksansilmäinen jättihämähäkki. Tämä myrkkyhämähäkkeihin luokiteltu selkärangaton on kotoisin Borneon sademetsistä. Tunnusomaisimpia piirteitä Akromantellassa on musta karva, joka peittää koko kehon. Hämähäkin iän voikin laskea hyvin siitä, minkä sävyinen karva on, koska vanhetessa hämähäkin karva harmaantuu. Hämähäkin kookkaat raajat ovat n. viisimetriset. Akromantella on lihansyöjä, ja saalistaa vain suuria saaliseläimiä, sen suuret pihdit sopivat saalistamisen lisäksi hyvin viestimiseen, sillä hämähäkki naksuttaa pihtejään yhteen viestiessään muille. Lajin naaraspuolinen edustaja on urosta kookkaampi, ja se voi munia jopa sata munaa. Niiden hautumisaika on n. 6-8 viikkoa. Akromantellan munilla on A-luokan myyntikielto. Akromantellan älykkyys vastaa meidän ihmisten omaa, ja tämä hämähäkki kykenee puhumaan, mutta se on kesyyntymätön. Huhujen mukaan jotkut ovat pitäneet Akromantellaa vartijana. Akromantellan myrkky on hyvin arvokasta, nimittäin 100 kaljuunaa vain puolelta litralta.

2.Lintueläimet: Avainlintu (Key Bird) on noiduttu avain, jonka sateenkaaren värisistä sulista koostuu läpikuultavat siivet. Näitä " otuksia " lentelee runsaasti Tylypahkan kellarissa, ja ne hohtavat jalokivimäisinä.

Feeniks/Fenix ( Phoenix ) on tarunhohtoinen lintu. Feeniks on hyvin taikavoimainen, ja sen tavallinen väritys sulissa ovat kaikki lämpimät värit. Feeniks syntyy aina uudelleen syttymällä tuleen. Linnun sulkapeite muuttuu epäsiistimmäksi sitä mukaan, jolloin sen uudelleen syntyminen on lähempänä. Feeniksin kyynelillä on parantava vaikutus, ja ne parantavat parista kyynelistä miltei kaikki haavat. Feeniksin pyrstösulat kelpaavat ydinaineeksi taikasauvoihin. Sanotaan jokaisen Feeniksin olevan yksilö, eikä muita samanluontoisia lintuja olekaan. Feeniks on joutsenen kokoinen, ja pyrstö muistuttaa joko riikinkukon pyrstöä, tai sitten se on liekehtivän näköinen. Linnun silmät muisttuttavat mustia helmiä, ja sillä on petolinnun kaarevat kynnet. Feeniksin pystyy ilmestymään paikalle tulenliekkinä, ja kantaa kevyesti vaikka opettajan ja kolme oppilasta. Lintu laulaa kauniita, ja surullisia sävelmiä, joilla on erilaisia vaikutuksia.

Pöllöt ja huuhkajat (Owls) ovat oppilaiden käytössä olevia lemmikkejä, tai viestintäpöllöinä. Lintuja kasvatetaan häkeissä, tai pöllölöissä. Lintu löytää vastaanottajan kirjeelle ilman osoitetta.

3. Hevoseläimet: Hevoskotka (Hippogriff) on lentokykyinen taikaolento. Sen ylävartalo on lapaan asti kotkan, mutta alavartalo onkin hevosen. Myös otuksne etujalat ovat kotkan. Kotkien tavoin Hevoskotkat ovat vahvoja ja taitavia lentämään. Niiden hevosvartalon mittasuhteiden mukaan Hevoskotkat pystyvät kantamaan kaksikin ihmistä selässään. Hevoskotkan luonne on oman arvonsa tunteva, ja kiivas. Sitä voi lähestyä ainoastaan, jos hevoskotka hyväksyy lähestymisen kumartamalla syvään.

Kentauri (Centaur) on hyvin ihmismäinen taikaolento. Otus on vyötäisistä ylöspäin ihminen, mutta siitä alaspäin vartalo on hevosen. Otuksen hiukset ja häntä ovat aina samanväriset, ja naispuoliset käyttävät ylävartalonsa peittona yleensä toppimaita vaatetta. Miehet saattavat kantaa " selässään " aseita, ja ovatkin hyökkäävämpiä. Kentaureilla on oma kulttuuri, ja he ennustavat tietonsa tähdistä, joita eivät jaa ihmisten kanssa suopeasti.

Thestrali (Thestral) on hevosta muistuttava taikaolento. Thestralilla on lepakkomaiset nahkasiivet, ja sillä ei ole ihoa. Thestralin kroppaa peittääkin liha ja luut, ja sen silmät ovat vaaleat, ja muistuttavat helmiä. Thestral on lihansyöjä, ja sen voivat nähdä vain ihmiset, jotka ovat nähneet läheisensä kuolevan. Veri vetää näitä otuksia puoleensa. Ne ovat taitavia suunnistamaan lentäessään. Pelottavasta ulkonäöstään huolimatta Thestral on vaaraton, paitsi ärsyyntyessään. Thestralin häntäjouhi sopii hyvin taikasauvan ydinaineeksi.

Yksisarvinen (Unicorn) on valkoinen ja kuvaamattoman kaunis taikahevonen. Yksisarvisen jalat ovat pitkä tja solakat. Ne ovat vahvoja hevosia, jotka hyväksyvät vain naispuolisen ihmisen lähestyvän itseään. Yksisarvisella on nimensä mukaan otsassa pitkä, kaareva ja helmiäismäinen sarvi, jossa sen taika sijaitseekin. Yksisarvisen häntäjouhea käytetään taikasauvien ydinaineena, ja sarvea taikaliemien tekoon. Hevosen veri on hopeanhohtoista, ja sen nauttijasta tulee kuolematon. Kuolemattomuuden uhalla täytyy tappaa kuitenkin kaunis eläin.

4. Koiraeläimet: Kolmipäinen koira (Threehead Dog) on saanut nimensä juuri kolmesta päästään, jotka ovat kiinnittyneinä sen vartaloon. Tuo taikaolento on niinkin kookas, että yltää lattiasta kattoon asti. Koiran hengitys haisee, sen hampaat kellertävät ja suusta valuu kuolaa. Kaikki kolme päätä liikkuvat itsenäisesti, ja ovat eriluonteisia. Kolmipäisiä Koiria pidetään yleensä vartioina, ja ne nukahtavat ja rauhoittuat musiikin avulla.

Kalmakoira (Grim) on suuri koira, joka muistuttaa enemmän sutta. Koira on takkuinen ja kiilusilmäinen. Kalmakoiran näkemistä pidetään vaarallisimpina kuolemanenteistä.

Taka (Taka) on koiran näköinen taikaotus, jonka jokin velho on jalostanut velhojen lemmikiksi. Taka muistuttaa Jackrussellinterrieriä, mutta se omaa kaksihaaraisen hännän. Taka on kaikkiruokainen, ja erinomainen jätemylly. Ainoa ehto, jolloin Takan saa tuoda jästien näkyville, on sen hännän muuttaminen taikakeinon tavalliseksi.

5. Muut nisäkkäät: Gäätä (Gäätä on kissantapainen taikaolento. Tämä risteytyykin usein kissan kanssa, ja usein noitien ja velhojen lemmikkikissat ovat ainakin puoliksi gäätiä.

Purske (Crumpent) on suuri ja väkivahva taikaolento. Purske on kotoisin Afrikasta, ja saattaa painaa jopa tonnin. Purske muistuttaa hyvin tarkasti sarvikuonoa. Sen nahka hylkii miltei kaikkia loitsuja, ja sen häntä on köysimäinen. Otsassa Purskeella on kierteinen ja voimakas sarvi. Purskeet lajitellaan sorkkaeläimiksi, ja ne saavat kerrallaan vain yhden vasikan. Purske ei ärsyynny helposti, mutta hyökätessään se on hyvin vaarallinen sarvensa takia. Sarvi nimittäin lävistää hyvin jopa metalleja ja se sisältää tappavaa nestettä, joka räjähtää osuessaan johonkin. Jopa irrallinen sarvi on räjähdysaltis. Laji on harvinainen, sillä taistellessaan urokset räjäyttelevät toisiaan.

Vuohi (Goat) on muuten tavallinen lemmikki, kuten jästeilläkin, mutta sen vatsassa olevaa besoaaria käytetään hyötynä moniin tarkoituksiin, ja se pelastaa useilta myrkyiltä.

6. Matelijat: Basiliski muistuttaa tarujen jättiläiskäärmettä hyvinkin paljon. Basiliskissa yhdistyvät kukko ja käärme, mutta se ei vaikuta käärmeen ruumninrakenteeseen. Basiliskin katse on tappava, jos sen silmiin katsoo suoraan. Basiliski syntyy rupikonnan hautomasta munasta. Tavallisten käärmeiden tavoin Basiliskikin luo nahkansa, ja se kasvaa valtaviin mittoihin ja on pitkäikäinen. Basiliski kuolee, jos se kuulee kukon kiekuvan.

Lohikäärmeet (Dragon) ovat tunnetuimpia Taikaolennoista. Lohikäärmeet ovat voimakkaita matelijoita, joilla on kaksi nahkasiipeä lentokykyä varten. Niiden luonne on niin villi, ettei niitä voi kesyttää lemmikeiksi. Lohikäärmeet syöksevät tulta, ja niiden panssarimainen iho hylkii joitain loitsuja. Lohikäärmelajeja on monia, niitä ovat esim. Walesinvihreä, Hebridienmusta,Antipodien Opaalisilmä,Pitkäsarvi,Norjalainen Röpelöniska,Kiinalainen Pallosalama,Ruotsalainen Ruttukuono,Unkarilainen Sarvipyrstö,Ukrainalainen Rautamaha, ja Perulainen Kyyhammas, joka sattuu olemaan ainoa laji, joka ei syökse tulta myrkkyhampaiden takia.

7. Muut Taikaolennot: Ankeuttajat (Dementors) ovat iljettävimpinä Taikaolentoina pidettyjä sieluttomia otuksia. Ankeuttajat ovat Sieluja imeviä Azkabanin Velhovankilan vartijoita. Ankeuttajia kuvataan ihmismäisiksi 3 metrisiksi olioiksi, joilla ei ole suuta tai silmiä. Ainoastaan niiden mätänevät kädet erottuvat mustan kaavun alta. Suun kohdalla olevalla aukolla sokeat Ankeuttajat imevät muistoja, ja ne etsivätkin kohteensa positiivisisia ajatuksia aistimalla. On sanottu niiden olevan älykkäitä, mutta me oletamme Ankeuttajien ovan vain tunteellisia olentoja, jotka omaavat vähäisiä Taikavoimia.


Haisku on koloja kaivava myyrämäinen otus, jolla on pitkä kuono ja musta, pörröinen turkki. Haisku soeltuu aarteiden etsintää mieltymyksensä kiiltäviä asioita kohtaan. Haisku on lempeä ja rohkea, muttei sovellu lemmikiksi, sillä se hajottaa paikat etsiessään kiiltävää.

Hutsu " pureva keiju " (Doxy) on pieni ja vaarallinen Taikaolento. Hutsu viihtyy viileässä ilmastossa, sillä on vaaleat läoikuulytavat siivet ja kaksi paria käsiä sekä jalkoja. Hutsujen vartaloa peittää paksu musta karva, ja niillä on terävät myrkkyä sisältävät raateluhampaat. Purema on vaarallinen, ja sen hoitoon tarvitaan välttämätön vastamyrkky. Hutsu munii kerrallaan n. 500 munaa, jotka se hautaa heti, munien kuoriutumisaika on 3-4 viikon kuluttua hautaamisesta.

Ilkiö (Pixie) on lentokykyinen ilkeäluontoinen pikkuotus, josta se on saanut nimensäkin. Vastapyydettyinä ilkiön alalaji Cornwallilainen ilkiö (Cornwall Pixie) on väriltään dähkönsininen ja pituudeltaan n. 8 tuumaa. Ilkiöiden kasvot ovat suipot ja ääni hyvin kimakka. Ilkiöt tekevät yhteistyötä, joka saattaa vaikuttaa hajanaiselta, mutta ne pystyvät nostamaan koulupojan kattokruunuun.

Kelppi (Kelp) on britteinsaarilta kotoisin oleva vesieläin, joka muuntaa muotoa. Eniten kelppi viihtyy hevosen muodossa, jolla on osmankäämistä muodostunut harja ja häntä. Kelppi on lihansyöjä, joka houkuttelee varomattomat saaliinsa selkäänsä ja hukuttaa nämä sitten veteen. Lopuksi kelppi syö saaliinsa, muttei sisäelimiä, jotka tavallisesti nousevatkin pintaan. Kelpin voi suistia asetusloitsulla, jolloin siitä tulee nöyrä ja kuuliainen ratsu.

Kimeera (Chimaera) on hengenvaarallinen taikaolento, jolla on leijonanpää, vuohen ruumis ja lohikäärmeen takaraajat pyrstöineen. Luonteeltaan tämä hirviö on hyvin pahansisuinen, ja sitä on mahdotonta kesyttää.

Kotitonttu (House-elf) on taikavoimainen tonttu, joka on alennettu velhojen orjiksi. Yksi tonttu palvelee yhtä velhosukua koko sen elinajan ja pitää asunaan joko tyynyliinaa taikka tiskirättiä. Kotitonttu on palkaton orja, jonka voi vapauttaa antamalla oikean vaatekappaleen, mutta tämä onkin tontulle erittäin häpeällistä, koska se on tällöin pettänyt isäntänsä/emäntänsä.

Limppi (Climp) on valtamerissä elävä piikikäs kalalaji, joka on syntynyt oletettavasti kostamaan jästikalastajille, jotka ovat loukanneet velhoja. Limpillä on kaksi takaraajaa.

Metsinkäinen (Elf) on Irlantilainen Huispausmaskotti, joka muistuttaa jästien Menninkäistä, se on ihmismäinen ja osaa tuottaa itsestään katoavaa metsinkäinkultaa. Se käyttää vaatteita, jotka ovat liivejä ja on hyvin taikavoimainen.

Mörkö (Boggart) on muodonmuuttaja, jonka omaa muotoa ei edes tiedetä. Mörkö ottaa muodokseen aina hahmon, jota sen uhri eniten pelkää taikka inhoaa. Mörköä voi hämätä olemalla suuressa joukossa, jolloin se voi seota. Mörön tuhoaa lopullisesti nauru, joten se on pakotettava hauskaan hahmoon esim. Naurretavuus-loitsun avulla.

Narksu (Nirsk), Ruttusarvinen Niistaisikki (Crumple-Horned Snorkcaks), ja Rikkokiri (Rikikor) ovat Ksenofilius Lovekivan kehittelemiä hahmoja, joiden olemassaolosta ei ole oikein todisteita. Niiden uskotaan kiusaavan ihmisiä, ja olevan näkymättömiä, jos ei muuta ne ovat ainakin hyvä iltasatu nuorille taikovaisille.

Muut Taikaolennot, jotka ovat jääneet luettelematta:

- Aarnikotka (Griffin) on jättiläiskotkaa muistuttava Taikaolento, jolla on kotkan pää ja eturaajat, jotka ovat kiinnittyneet leijonan takaruumiiseen. Näitä käytetään yleensä vartijoina.

- Aave (Ghost) on kuolleen ihmisen sielu, joka ei kuitenkaan ole kuollut, vaan jonkinlainen välimuoto. Ainoastaan velhoista ja noidista voi tulla aaveita, jos he valitsevat sen tien ennen kuolemaansa.

- Abraxan-Hevonen (Abraxan Horse) on Palomino rotua eniten muistuttava jättiläismäinen hevonen, jolla on siivet.

- Auguuri (Augurey) on mustanvihertävä lintu, ja luonteeltaan erityisen arka. Lintu näyttää laihalta ja surulliselta, ja rakentaa pisaranmuotoisen pesän piikkipusikkoon. Ravintona se käyttää keijuja ja hyönteisiä, tavanomaisin tunnuspiirre on linnun lentäminen ainoastaan rankkasateilla ja lauluna on surumielinen sävelmä.

- Dirivaakku/Drontti/Dodo (Diricalw) on pieni siivetön lintu, jonka on luultu kuolleen sukupuuttoon jästimaailmasta. Dirivaakku on pullea ja höyhenpeitteen omaava lintu, joka osaa kadota ja ilmestyä paikasta toiseen.

- Fletkumato (Flobberworm) on paksu ruskea 20-senttinen mato, joka erittää limaa liikkuessaan vaivalloisen hitaasti. Pääravintoa ovat salaatinlehdet.

- Floopperi (Fwooper) on kirkasvärinen lintu, jonka munat ovat kuviollisia. Linnun laulu tekee kuulijansa hulluksi, ja sen sulista valmistetaan hienoja sulkakyniä.

- Hippokamppi (Hippocampus) on hevosen päinen, ja eturuumiinen otus, joka on yhdistynyt kalan takaruumiiseen. Tämä otus elää yleensä Välimeressä, ja munii läpikuultavia munia.

- Hyrräpää (Billywig) on sentinmittainen ja safiirinsininen hyönteinen, jonka takamuksessa on piikki. Se lentää kieppuen siipien pyörivän liikkeen vuoksi. Piston sivuvaikutuksena on hukausta, ja väliaikaista leijumista.

- Hämykeiju (Hinkypunk) on hauraannäköinen savukiehkuroista muodostuva otus, jolla on vain yksi jalka. Hämykeiju heiluttaa lyhtyä, ja houkuttelee muita soihin ikävin seurauksin.

- Härklöntti (Horklump) on lihaisenpunertava sientä muistuttava otus. Niissä kasvaa mustia karvoja, ja lisääntyessään ne peittävät puutarhan parissa päivässä. Härklöntit saalistavat kastematoja, mutta niitä itseään saalistavat menninkäiset.

- Ihmissusi (Werewolf) on tavallinen ihminen, joka kuitenkin muuttuu epämuodostuneeksi ihmisen ja suden risteytykseksi joka täysikuun aikaan, ellei ole nauttinut siltä estävää juomaa. Syynä muutokseen on toisen ihmissuden purema tai suoritettu rituaali.

- Issikka (Jarvey) on suurikokoista kesyhilleriä muistuttava otus, joka saalistaa myyriä ja rottia. Issikka elää tavallisesti maan alla. Erikoinen tunnunpiirre tekeekin siitä Taikotuksen, ja se on sen vähäinen puhekyky joka rajoittuu kuitenkin pieniin lauseisiin, joita Issikka toistelee.

Lähteet: Ihmeotukset ja Niiden Olinpaikat- kirja, Viistokuja.net Harry Potter - sanakirja, Harry Potter kirjat, Harry Potter- Sarjan Taikaolennot - Wikipedia ja Potterwiki.

Loppusanat: " Kiitän sinua, jotka olet lukenut tämän kirjan, jokainen ostettu kappale auttaa Velhomaailam Taikaolentoja selviytymään sukupuuton armoilta. "

___________________________________________________________________

Taikaeläimet, tehnyt Kathleen Weasley

Limppi
Limpit elävät vedessä ja ne muistuttavat pallomaista kalaa jolla on pitkät räpyläjalat.
Metsinkäinen
Metsinkäiset ovat noin 15-senttisiä, Irlannin huispausmaajoukkueen maskotteja, jotka ovat pukeutuneet punaiseen liiviin ja joilla on kädessään pieni kultainen tai vihreä lamppu.

Mörkö
Mörkö on hahmonvaihtaja ja on sen takia erityisen tuhoisa. Se muuttuu aina siksi, mitä kukin eniten pelkää. Jos ihmisiä on monta, mörkö ei tiedä kenen peloksi muuttua ja saattaa mennä sekaisin. Siksi ne kannattaa aina hävittää jonkun kanssa. Naurretavus-loitsu pakottaa mörön vaihtamaan muotoa. Lopulta mörön kuitenkin tuhoaa nauru. Möröt viihtyvät pimeissä ja suljetuissa paikoissa.
Narksu
Narksu on Ksenofilius Lovekiva lanseeraama näkymätön taikaolento, joka kiusaa ihmisiä. Luna puhuu siitä jatkuvasti mutta koskaan ei kukaan onnistu todistamaan otuksen olemassa oloa. Hyvänä jutunjuurena se kuitenkin pysyy koko lopputarinan ajan.

Ruttusarvinen niistaisikki (Crumple-Horned Snorkacks)
Ruttusarvinen niistaisikki on Luna Lovekivan isän Ksenofiliuksen lanseeraama taikaolento. Ron käyttää otuksesta nimimuunnelmaa Yttypäinen niiskikki.
Lovekivojen mukaan niistaisikki asuu Ruotsissa. Se on hyvin arka ja vaikeasti tavoitettava, ulkomuodoltaan hyvin vaaleanpunaista virtahepoa muistuttava, mutta paljon pienempi. Päässä sillä on kierteinen sarvi, jonka se pudottaa hätätilassa. Sarvi on itsestään uudistuva, myös irronneena. Otuksen kutsuminen onnistuu parhaiten hyräilemällä valssia.
Lopulta Luna joutuu tunnustamaan, että hänen isänsä on temmannut sen olemassaolon tuulesta.

Haisku
Haisku on musta, pörröinen ja pitkäkuonoinen koloja kaivava otus. Se on mielistynyt kaikkeen kiiltävään, joten maahiset käyttävät sitä usein apunaan aarteenetsinnässä. Haisku on lempeä ja rohkea, mutta ei sovellu lemmikiksi sillä se hajottaa kaiken paikat etsiessään kiiltäviä esineitä.

Hutsu (Doxy eli pureva keiju)
Hutsu on pienikokoinen kylmässä ilmastossa viihtyvä taikaotus. Sillä on kiiltävät kalvomaiset siivet ja kaksi paria käsiä ja jalkoja, se on kauttaaltaan mustan karvan peitossa ja sillä on terävät myrkylliset hampaat. Hutsun purema on vaarallinen ja sen hoitamiseen tarvitaan vastamyrkkyä. Hutsut esiintyvät erityisesti tyhjillään olevissa taloissa, mm. Kalmanhanaukio 12:n verhot suorastaan kuhisivat niitä. Otus on kuitenkin helppo torjua tarkoitukseen valmistetulla tainnuttavalla sumutteella.
Hutsu munii kerralla viisisataa munaa ja hautaa ne. Munat kuorituvat kolmen - neljän viikon kuluttua.
Ilkiö
Lentäviä ilkeäluonteisia pikkuotuksia. Vastapyydety tcornwallilaiset ilkiöt ovat väriltään sähkönsinisiä ja noin 8 tuumaa pitkiä. Niiden naama on suippo ja ääni niin kimakka, että se muistuttaa kinastelevia undulaatteja.
Ilköt ilmeilevät irvistellen ja toimivat asuintiloissa vapautettuina nimensä mukaisesti aiheuttaen lyhyessä ajassa paljon tuhoa irtaimistolle. Niiden yhteistyö vaikuttaa järjestäytymättömältä, mutta ne pysyvät yhdessä ripustamaan koulupojan kattokruunuun.
Kelppi
Britteinsaarilla esiintyvä monimuotoinen vesieläinlaji, joka mieluiten esiintyy hevosena jonka harja ja häntä ovat osmankäämiä Se metsästää varomattomia olentoja houkuttelemalla ne selkäänsä ja viemällä veden alle, jossa ne hukkuvat, jolloin kelppi syö ne lukuun ottamatta sisälmyksiä jotka saavat nousta pintaan. Kelpin voi suitsia asetusloitsulla jolloin siitä tulee nöyrä ja myöntyväinen. Maailman suurin kelppi piileksii Lock Nesissä ja esiintyy mieluiten merikäärmeenä, joskin velhotarkkailijat näkivät sen muuttuvan saukoksi ja luikkivan tiehensä kun jästit havaitsivat käärmeen.
Kimeera
Kreikkalainen peto, jolla on leijonan pää, vuohen ruumis ja lohikäärmeen takaraajat ja pyrstö. Erittäin pahansisuinen, hengenvaarallinen ja mahdoton kesyttää. Kimeeran munat ovat A-luokan eli korkeimmassa kauppakiellossa.
Kotitonttu (House-Elf)
Kotitonttu on taikoja osaava tonttu. Kotitontut ovat rikkaissa velhoperheissä palkatta työskenteleviä kodinhoitoapulaisia. Kotitontut palvelevat samaa sukua koko elämänsä ajan. Tonttu voi myös vapautua työstään, jos joku perheenjäsenistä antaa sille oikean, kunnollisen vaatekappaleen, sillä kotitontun tuntomerkki ja orjuuden symboli ovat sen käyttämät rääsyt, esimerkiksi tyynyliina tai astiapyyhe. Vapautus on kuitenkin tontulle erittäin nolo asia, sillä silloin se on ikään kuin "pettänyt" palveltavansa. Kotitontut ovat yleensä nöyriä ja kaltoin kohdeltuja, sillä useimmat velhot eivät kunnioita niitä ollenkaan.

©2019 HP-Pahka 2.0 - suntuubi.com