Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Täältä löydätte listan Harry Potter -sarjan loitsuista!

Tehnyt: Renata Granvity

I Loitsut

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ

Loitsut-A: Ahmintaloitsu (Engorgemenet Charm) on loitsu, joka aiheuttaa uhrilleen nälkää mikä kasvaa jokaisesta suupalasta. Liikasyönti voi aiheuttaa kuoleman, muuten vaaraton loitsu.

Alasjo (Descendo) on loitsu, jonka avulla voi laskea tavaroita alas, tai " upottaa " niitä maan alle. Käytännöllinen loitsu.

Aleus (Deprimo) on suomennettuna " kaivaa syvää ". Loistu aiheuttaa voimakkaita tuulenpuuskia, jonka vaikutuksena jokin asia voi pehmentyä/höllentyä. Kätevä loitsu.

Alohomora on loitsu, jonka avulla voi avata lukitun oven, ellei siinä ole suojaloitsua Alohomoraa vastaan. Suomennettuna Alo: " Hyvästi " homora: " Este ". Käytännöllinen loitsu.

Anapneo on loitsu, joka aukaiseen kohteen ilmatiet, ja tarkoittaa suomennettuna " hengittää. " Tämä loitsu pelastaa, jos olet esim. tukehtumassa. Käytännöllinen loitsu.

Antonin Dolohovi kirous (Antonin Dolohov's Curse) on loitsu, jota kyseinen kuolonsyöjä käyttää. Kirous aiheuttaa vakavia, mutta sisäisiä vammoja. Kirouksen sanotaan tuntuvan, kun liekit polttaisivat sisäelimiä.

Aquatulio (Aquamenti) on nimensä mukaisesti vesiloitsu, jolloin sauvankärjestä purkautuu tietyn voimainen vesisuihku. Loitsua käytetään erityisesti tulipalojen sammutukseen, ja loitsu on hyvinkin käytännöllinen. Nimi tarkoittanee suomennettuna " lisätä vettä. "

Asetusloitsu (Placement Charm) on loitsu, jonka vaikutuksena kohteen voi siirtyä hetkeksi juuri tiettyyn paikkaan. Myös kelpin voi suitsia ratsuksi tämän loitsun avulla.

Atmosfääriloitsu (Athmosperic Charm) on säänhallintaloitsu, jolla voi päättää esim. paistaako aurinko vai sataako lunta. Tätä loitsua voi käyttää sisätiloissa, käytännöllinen.

Avada Kedavra on yksi Anteeksi Antamattomista- loistuista. Loistu aiheuttaa välittömän kuoleman, jolle ei ole vastakirousta. Loitsun seurauksena saa Elinkautisen rangaistuksen Azkabanin Velhovankilaan.

Loitsut-E: Entistus (Reparo) on erittäin käytännöllinen loitsu, joka korjaa rikkoutuneita esineitä. Suomennettuna " Korjata ". Episkius (Episkey) on parannusloitsu, joka kykenee kuitenkin parantamaan vain pieniä vammoja, kuten murtuneen nenän. Suomennusta tähän loitsuun emme tiedä. 

Estous (Impendimenda) on taisteluissa vastustajaa hidastava estomanaus, jonka vaikutuksia ovat: hetkellinen hidastuminen tai jähmettyminen. Suomennettuna " Estää 

Etananoksennusloitsu (Slug-Vomiting-Charm) on kirous, joka saa osuessaan uhrin oksentamaan etanoita, ja sauvasta purkautuu vihreä valosuihku. 

 

 

Loitsut-F: Fenkoli (Ferula) on sairaanhoidossa käytettävä loitsu, joka korjaa ja lastoittaa murtuneita ruumiinosia. Loistussa murtuneen raajan ympärille ilmestyy sideharsoa, joka kiristyy tiukaksi.


Fauna Lasitus (Fera Verto) on muodonmuutoksiin käytettävä loitsu. Vaikutuksena loitsulle eläin muuttuu pikariksi. Suomennettuna loistu on " Muuttua Peto. " 

Finite on vastaloitsu Fenkolille, sillä se poistaa siteen ja lastoituksen, jonka Fenkoli on laittanut. Toimii myös lopettamaan Tarantallegro-loitsun. 

Loistut-G: Glissadi (Glisseo) muuttaa portaat liukumäeksi, jolloin niitä pitkin ei pääse ylös, mutta voi liukua alas. Suomennettuna loitsu on osuva nimeltään: " Liukastua. " 

Loistut-H: Haihtuus (Evanesco) on hävitysloitsu, joka kadottaa kohteen täydellisesti osuessaan. Onneksi nämä kadotetut tavarat voidaan kuitenkin palauttaa. Suomennettuna nimi tarkoittaakin: " Kadota. " 

Hajothus (Diffindo) on hajoitusloitsu, joka voi hajottaa kohteen kokonaan pieniksi osiksi, tai sitten vain osan kohteesta. Vastaloistu Entistus-loitsulle. Suomennettuna nimi on: " Minä jakaudun. " 

Halkinaurus (Rictusempra) on Hilpeytys tai Kutitusloitsu, jolloin suavasta nousee purkautuu hopeinen valosuihku, joka osuessaan kohteeseen saa tämän nauramaan. Suomennettuna: " Avata suu aina. "

Hammasiso (Densaugeo) aiheuttaa nimensä mukaisesti hampaiden kasvua, joka ei lopu ennen kuin se lopetetaan vastaloitsulla. Suomennettuna: " Suurentuva hammas. " 

Harhautusloitsu (Disilliousment Charm) on loitsu, jonka vaikutus on kameleonttimainen, sillä kohde omaksuu ympäristön värin ja muodon ja sulautuu siihen erinomaisesti. 

Heittäös (Throwenusc) on loitsu, joka Violettina valosuihkuna osuessaan kohteeseen heittää tämän tiettyyn paikkaan. Suomennettuna: " Heittää. " 

Heittoherja (Hurling Hex) on herja, eli kirous, joka saa luudan heittämään lentäjänsä selästä, kuin vauhko hevonen. . 


Loitsut-H: Herpaannu (Rennervate) on loitsu, joka toimii vastaloistuna Tainnutu-kiroukselle. Herpaannu herättää tajuttomuudesta, ja on hyvin käytännöllinen. 

Hiljutus (Quietus) Melutus-loistun vastaloitsu, joka palauttaa äänen oikealle voimakkuudelle. Loitsua käytetään esim. Huispaus-otteluiden juonnossa. Suomennettuna tarkoittaa: " Rauhallista. "

Hilpeytysloistu (Cheeling Charm) on pilailuloitsuna käytetty loitsu, jonka vaikutuksesta uhri tulee hyvin iloiseksi ja aiheuttaa hallitsemattomia naurukohtauksia. 

Hirnyrkkilloitsu (Hocrux Spell) on nimensä mukaisesti loitsu, jolla luodaan hirnyrkkejä. vaikutuksessa tapetun ihmisen sielu siirtyy haluttuun esineeseen. Erittäin tuhoisa loitsu, vaikka seurauksena onkin kuolemattomuus. 

Hiustenlähdetys (Hair-Loss Curse) aiheuttaa nimensä mukaisesti uhriltaan hiustenlähtöä. Loitsua käytetään pilailuun, ja sen voi poistaa vastakirouksella. 

Hyytelöaivoherja (Jelly-Brain Hinx) on kirous, joka aiheuttaa mielenterveysongelmia, jotka voivat olla erittäin vaarallisia. Herjoja käytetään yleensä kaksintaisteluissa. 

Hyytelösormikirous (Jelly-Fingers Curse) on inhottava loitsu, jonka vaikutuksena sormista tulee hyytelömäiset ja niillä on mahdoton tarttua mihinkään esineeseen. KIrouksen voi poistaa, ellei vastustaja ehdi koskettaa seinää.

Hämärrys (Obscuro) on loitsu, joka nimensä mukaisesti aiheuttaa mustan siteen vastustajan silmille ettei tämä pysty näkemään mitään. Häiritsevä loitsu esim. kaksintaisteluissa. 

Hämäyty " sekaannusloitsu " (Confundo) aiheuttaa hämmentymistä, hämääntymistä, unohtamista tai muuten hajamielisyyttä, jota käytetään joskus laittomasti hämäyttäen Huispaus-ottelussa. Suomennettuna " Mennä hämmästyneeksi. "

Hävitysloistu (Obliteration Charm) poistaa esineet tai asiat, joita loistija ei enää halua kenenkään huomaavan ja näkevän. Kätevä poistamaan epämiellyttäviä esineitä. 

Höpötysloitsu aiheuttaa puhekyvyttömyyden, koska jos aikoo snaoa jotain alkaa höpöttää kaikkea mahdollista mikä ei kuulu edes asiaan. 

Loitsut-I; Ihmistysloitsu (Homorphus Charm) on muodonmuutoksen peruva loitsu. Esimerkiksi muutettu esine palaa taas oikeaksi, ja animaagi muuttuu taas ihmiseksi. Suomennettuna: " Henkilö muodon ottaa. "

Ikitarttumistaika (Permanent Sticking Charm) on loitsu, joka osuessaan kohteeseen pakottaa tämän jähmettymään paikoilleen kenties ikuisesti. 

Ikälinja (Age Line) on hopeinen alue, joka on piirretty jonkin ympärille. Ikälinja aiheuttaa liian nuorelle kohteelle jonkin kirouksen, esim. parrankasvua. 

Irtijo (Relashio) on loitsu, joka pakottaa jonkin taikka jonkun irroittamaan otteensa tietystä kohteesta. Osuva suomennos kuuluukin: " Irroittaa. " 

Isonnous (Engorgio) on loitsu, joka suurentaa kohteen valtavaksi osuessaan siihen. Suomennos onkin: " Paisuttaa laajentua. " 

Loitsut-J: Jalustus Liikkumitor (Piertotum Locomotor) on loitsu, joka herättää esim. Tylypahkan kivihaarniskat eloon ja ne suorittavat annettua käskyä, kunnes menevät rikki. Pitkä suomennos kuuluu: " Kiveä kokonaista paikkaa liikkua. " 

Jähmetysloitsu (Freezing Charm) tekee kohteesta liikkumattoman, ei kangistuneen, kuten Kangistumis Tystilys- loitsussa. Lausutaan " Immobolus " ja suomennetaan: " Jäädyttää. "
Loitsut-L: Laajennusloitsu (Undetectable Extension Charm) on loitsu, joka nimensä mukaisesti laajentaa kohteen tilavuutta. Loitsu ei kuitenkaan laajenna ulkonäköä kohteesta, vai tilavuuden. Erittäin kätevä pakkaamisongelmissa.

Leijuntaloitsu (Hover Charm) on loitsu, joka lennättää kohdetta loitsijan mielen mukaan ilmassa. Suomennettuna: " Loitsin ilmassa. "

Lenne' (Avis) on loitsu, joka luo lintuparven purkautumaan sauvankärjestä. Jos käytät Lenne'ä Oppugno-loitsun kanssa, se on hyvin hyökkäävä ase. Suomennettuna osuvasti: " Lintu. "

Lentämisloitsu (Flying Charm) on loitsu, jonka avulla esim. Huispaus on mahdollista, sillä pallot ja luudat loihditaan tämän avulla "lentokykyisiksi."

Lepakonräkäherja (Bat-Bogey Hex) on herja, joka on oikeastaan todella ällöttävä. Vaikutuksena kohteen räkä kasvaa, saa siivet ja hyökkää " omistajansa " kimppuun.

Liikkumitor (Locomotor) on loitsu, jonka avulla kohde nousee ilmaan ja tottelee loitsijaa. Loitsua käytetään esim. " Locomotor kirja. ", jolloin kirja nousee. Suomennettuna: " Paikka liikkumisesta. "

Liikkumitor kuolitus (Locomotor Mortis) on loitsu, joka sitoo kohteen jalat yhteen, eikä pysty tekemään niiden avulla mitään. Suomennettuna: " Liikkumaton paikka kuolema. "

Liikkuouspuu (Mobiliarbus) on loitsu, joka osuessaan puuhun nostaa sen ilmaan ja liikkuu loitsijan tahdon mukaan. Suomennettuna se onkin: " Loitsia puuta. "

Liikutiruumis (Mobilicorpus) on loitsu, joka nostaa ruumiin ilmaan ja liikkuu loistijan sauvan osoittamaan suuntaan. Suomennettuna: " Liikuttaa ruumista. "

Loimuos (Flagrate) on loistu, jonka avulla pystyy jättämään palavia merkkejä. Suomennettuna loitsu kuuluu näin: " Hehkua. "

Lopeti Loitsuimes (Finite Icantatem) on loistu, jonka avulla pystyy lopettamaan useita loitsuja ja loitsujen vaikutuksia. Suomennettuna: " Lopettaa lumousta. "

Lukilitis (Legilimines) on loitsu, jonka avulla loitsija kykenee tunkeutumaan uhrin ajatuksiin, tunteisiin sekä mieleen, ellei tämä osaa Okklumeusta. Suomennettuna: " Lukea mieltä. "

Lunttauksenestoloitsu (Anti-Cheating Spell) on loitsu, joka estää lunttaamista esim. koe-tilaisuuksissa, kun se taiotaan sulkakyniin.

Lukkius Luikkius on loitsu, jonka avulla pystyy karkottamaan esim. Mustan/ Kielletyn Metsän jättiakromantelloja. Suomennettuna: " Häipyä Hämähäkkihyönteiset. "

Löllösääriloitsu (Jelly-Legs Jenx) on loitsu, joka tekee kohteen ja uhrin jalat liikuntakyvyttömiksi, kunnes vaikutus loppuu tai vastaloitsu lausutaan
Loitsut-M: Melutus (Sonorus) Tämä loitsu toimii vastaloitsuna Hiljutus-loitsulle, sillä se vahvistaa loitsijan äänenvoimakkuutta megafoonin, microfonin tms. jästiasioiden tavoin. Suomennettuna: " Kuuluva. "

Metomanaus Peruuto (Meteolojinx Recato) on loitsu, joka Lopettaa säänhallinnan vaikutukset esim. poistaa sadepilvet ja aurinko tulee tilalle. Suomennettuna: " Kutsua takaisin Meteorologia. "

Monistuskirous (Gemino Curse) Tämä loitsu aiheuttaa sen, että loitsittuun esineeseen koskettaessa se kopioituu ja " kopiotkin kopioituvat " Suomennettuna: " Tuplata. " Käytetään usein suojelemaan arvokkaita esineitä esim. Irvetassa.

Mouruloitsu (Caterwauling Charm) Tämä loistu toimii " vartijana ", koska, jos tietty henkilö astuu alueelle, johon se on loihdittu alkaa kuulua korvia vihlovaa kirkumista. Samanlainen vaikutus, kuin Tunkeilijaloitsussakin.

Muodonmuuttajan tuskistus (Transmorgrimiam Torture) Tämän loitsun vaikutuksista ihmisiin ei tiedetä, mutta eläimiin sitä on käytetty. Loitsun uskotaan aiheuttavan Kidutusta, joka aiheuttaa kuoleman.

Muuntautumisloitsu (Protean Charm) On kopioimisloitsu, sillä jos loitsun lengettaa alkuperäiseen esineeseen, sen kopiotkin muuttuvat samanlaisiksi. Loitsu on S.U.P.E.R tasoa. Suomennettuna: " Pystyy muuttumaan. "

Loitsut-N: Naurretavus (Riddikulus) Tätä loitsua käytetään mörköjä vastaan, ja se pakottaa mörön loitsijan haluamaan hassuun muotoon, jolloin mörölle nauretaan ja se tuhoutuu. Tarkoittaa: " Absurdia "

Näkyvillium (Aparcium) Loitsu paljastaa näkymättömän musteen paikkaan, mihin sillä on kirjoitettu. Suomennettuna: " Tulla ja näyttäytyä näkyväksi. "

Loitsut-O: Odotum Suojelius (Expecto Patronum) Syntyy loitsijan onnesta, ilosta tms. ja se ottaa aina tietyn eläinhahmon, joka kuitenkin voi muuttua, jos kokee jotain suurta esim. rakastumisen tai kokee valtavan järkytyksen. Suojeliusta käytetään aseena Ankeuttajia vastaan, sillä niillä ei voi olla surullisia tunteita, kuten ihmisillä, joten Ankeuttajat eivät mahda niille mitään. Suojelius suojelee loitsijaansa, kunnes sitä ei taas tarvita. Ne ovat hopeisia, henkimäisiä hahmoja, mutta huonosti loihdittuna helppo kukistaa. Suomennettuna: " Odotan suojelijaa. "

Oppugno on loitsu, joka pakottaa siihen loitsitut esineet hyökkäämään loitsijan haluamaan kohteeseen. Suomennettuna. " Hyökätä. "

Orkideous (Orchideous) Loitsun vaikutuksena sauvankärjestä nousee esiin kukkakimppu, mihin loitsija saa valita kukat. Hieno ja yksinkertainen lahja vaikka rakastetulle. Suomennettuna: " Orkidea. "

Okklumeus on erittäin voimakas loitsu, joka estää vastustajan pääsemisen omiin ajatuksiinsa Lukilitis-loistun avulla. Tähän tarvitaan erityisen vahvat hermot ja keskittymieskyky.
 
Loitsut-U: Uskollisuusloitsu (Fidelius Charm) on loitsu, jonka tarkoituksena on säilyttää salaisuuksia salaisuuenhaltian sieluun. Salaisuutta ei tuolloin kykene kaivamaan esiin, vaan sen voi kuulla, mutta tietoa ei voi viedä itsekään eteenpäin. Suomennettuna: " Uskollisuus. "

Loitsut-V: Vaikenuos (Silencio) on loitsu, joka nimensä mukaisesti vaimentaa kohteen äänettömäksi. Vaikutus peruuntuu vastaloitsusta Melutus. Suomennettuna: " Hiljaisuus. "

Vaihdosloitsu (Swithcin Spell) on loitsu, joka osuessaan kohteisiin esim. kirja ja taikasauva vaihtaa ne toisikseen. Eli kirjasta tulee taikasauva ja toisinpäin. Suomennettuna: " Mennä toiseen. "

Vaimennous (Muffliato) on loitsu, joka vaimentaa kahden ihmisen/olennon keskustelun niin, etteivät muut kuule asiaa. Severus Kalkaroksen itse kehittelemä loitsu. Suomennettuna: " Tehdä ääni heikkoa, jolloin peittää sen lähde. "

Valois (Lumos) on loitsu, joka luo sauvanpäähän sinertävän valonlähteen. Käytetään yleensä pimeällä, jos liikutaan jossain. Pimi-loitsun vastaoitsu. Suomennettuna: " Valo. "

Vangitsous (Inacrerorus) on loitsu, joka osuessaan kohteeseen sitoo tämän kiinni köysillä. Suomennettuna: " Vangita tuota. "

Vankkuuttusloitsu (Imbertublare Charm) on loitsu, joka tekee mm. ovesta läpäisemättömän, ellei esineitä ja ääntä oteta mukaan. Suomennettuna: " Häiritsemätön. "

Varhenna Loitsus (Prior Incanato) on loitsu, joka paljastaa varjokuvana tai äänenä sauvalla edellisenä loihditun lumouksen. Suomennettuna: " Edellinen loitsu ja lumous. "

Varhennum Loitsuimes (Priori Incatatem) on loitsu, joka näyttää kaikki kyseisellä sauvalla loihditut loitsut & kiroukset. Suomennettuna: " Edellinen lumoukset. "

Varjelum (Protego) on loitsu, joka toimii kilpiloitsuna useimpia loitsuja, kiroukia ja herjoja vastaan kimmottamalla ne loitsijaan tai vähentämällä niiden tehoa. Suomennettuna: " Suojella. "

Varjelum Tyystilys (Protego Totalum) on loitu, joka loihditaan suojelemaan yhtä tiettyä aluetta, kuten esim. Tylypahkaa. Suomennettuna: " Suojella kokonaan. "

Varjelum Kamalus (Protego Horibilis) on loitsu, joka on myös eräänlainen kilpiloitsu. Jos vihollinen kuitenkin ylittää suojan, tämä näkee kaikkein kamalimman muiston menneisyydestään. Suomennettuna: " Suojella kauhea. "

Varuito Viholium (Cave Iinicium) in loitsu, joka estää vihollista pääsemästä tietylle alueelle ollenkaan. Suomennettuna: " Varoa Vihollista. "

Viimetäyttöös (Lastfullong) on loitsu, joka osuessaan kohteeseen täyttää sen aineella, mitä se alunperin sisälsi.

Vulnera Sanentur on loitsu, joka on parannusloitsu. Sillä hoidetaan pieniä viiltoja, sekä syviä haavoja toistamalla loitsua kolmesti. Suomennettuna: " Haava parantaa. "

Värinvaihtoloitsu (Color-Change Charm) on loitsu, joka nimensä mukaisesti vaihtaa kohtee väriä.

Loitsut-Y: Yliaistiloitsu (Supersensory Charm) on loitsu, jonka avulla loitsija saa itselleen aisteja, joita ei ennen ole omistanut.


 
   
 
 
 

 

©2019 HP-Pahka 2.0 - suntuubi.com